Het is tijd om van internetprovider te wisselen

Ongelofelijk hoe traag en onvoorspelbaar het internet via VDSL van KPN momenteel is zeg. Het heeft een hele tijd prima gewerkt maar er is nu geen peil op te trekken.

Daarom besloten om naar een andere internetprovider over te stappen. Eerst naar Delta, maar die kregen het niet aan de gang, vervolgens naar Solcon. Allemachtig wat een dramaclub is dat. Lees verder en huiver:

Update 6-3-2020:

Solcon, het begon veelbelovend. Maar al snel kwamen er barstjes in het firmament. Probeer ze vooral niet te bellen. Je hangt zeker 20 tot 25 minuten aan de lijn en spreek je eindelijk iemand dan is de kans groot dat je zeer onbevredigd ophangt.
Bij Solcon blijkt men ook geen ondersteuning van IP versie 6 te kennen. Kun je op de site overigens voor je het contract afsluit niet vinden. Maar goed, ik had al voor mezelf bepaald dat dit geen breekpunt mocht zijn.
De IPTV geeft netjes ‘progressive’ beelden door dus je kijkt in ieder geval naar een goed beeld. Tot ongeveer een maand geleden. Sindsdien hebben wij af en aan onderstaand beeld:

Zoals je kunt zien een redelijk teleurstellende beeldkwaliteit.
Op 3 maart heb ik een uitgebreide klacht ingediend bij Solcon over hun bereikbaarheid en de beeldkwaliteit van mijn IPTV. Tot op heden alleen een ontvangstbevestiging gekregen.
Bij mijn klacht heb ik ook aangegeven dat het in mijn ogen niet normaal is dat ik het door mij voor €14,95 p/m extra als optie aangevinkte Ziggo Sport niet kan opnemen of zelfs maar pauzeren. Destijds bij KPN kon ik voor €13,95 p/m én opnemen én pauzeren. Bij Delta kon ik voor €14,50 niet opnemen maar wel pauzeren en een week terugkijken. Oftewel bij Solcon kun je voor het hoogste bedrag alleen maar naar de livebeelden kijken. Enige optie die ze konden bieden was opzeggen van het Ziggo Sport abonnement. Al met al steekt Solcon voor mij met kop en schouders boven alle providers uit als werkelijk de aller aller allerslechtste die je kunt treffen. Helaas zit ik er nog tot december 2020 aan vast. Tenzij ze natuurlijk de beeldkwaliteit niet naar een normaal niveau krijgen. Dan ontbindt ik namelijk het contract vanwege het niet nakomen van gemaakte afspraken. Dit beeld hoef ik namelijk niet te accepteren.

Update 23-11-2019:
Nou Delta was ik dus snel klaar mee. Eerst werkte het voor geen meter. Uiteindelijk was alles geregeld en werkend blijkt het volgende:
Geen IP versie 6 ondersteuning;
IPTV kastjes die echt niet te pruimen waren zo lelijk. Maar dat was nog niet het ergste. Ze hebben gekozen voor het weergeven van ‘interlaced’ beelden i.p.v. ‘progressive’. Niet om aan te gluren dus.

Nu is de keuze gevallen op Solcon. Wel over dezelfde glasverbinding als waar Delta/Caiway overheen kwam maar dan dus via deze KPN dochter. Ben benieuwd wat het gaat worden.

Weer een mooie typo. Dit keer van Nu.nl

Ondernemers kunnen uitkijken naar een Regeerakkoord dat over de breedte gunstig lijkt uit te pakken voor bedrijven. Zo wordt de winstbelasting verlaagd, de loondoorbetaling bij ziekte verkort voor kleine werknemers en het ontslagrecht versoepeld. NUzakelijk zet enkele maatregelen op een rij.

Duitse vrouw filmt verkeersovertreding maar krijgt zelf boete voor dashcam

Bron: msn.com

Automobilisten mogen in Duitsland geen dashcam meer in hun auto gebruiken. Een rechter heeft een vrouw daar een boete van 150 euro voor gegeven, omdat ze de privacy van anderen schond.
De 52-jarige vrouw uit München had aan de voor- en achterkant van haar auto camera’s laten installeren. Die filmden in augustus vorig jaar hoe een andere automobilist bij het parkeren haar auto beschadigde. Met die beelden stapte ze naar de politie, maar ze werd zelf vervolgd.

Privacy schending

Volgens de politie schond ze de privacy van andere weggebruikers: “Het kan niet zo zijn dat alle 80 miljoen Duitsers met camera’s gaan rondlopen om elke situatie te filmen, zodat een misdrijf kan worden opgelost”, staat in het vonnis.

Op een privacyschending staat in Duitsland een boete van 300.000 euro. De vrouw verdiende echter maar 1500 euro netto per maand. Daarnaast was haar auto al eens beschadigd, volgens de rechter had ze daarom een reden om een dashcam te gebruiken. Daarom valt de straf een stuk lager uit.

Wetgeving

Duitsland is niet het enige land waar de dashcam verboden is. Volgens de ANWB is het ook in Luxemburg, Oostenrijk en Portugal verboden om met een camera andere weggebruikers te filmen. In veel andere landen is het publiceren van de beelden niet toegestaan.

In Nederland mag je wel gewoon een dashcam gebruiken, zo lang je erop let dat hij je zicht niet belemmert. Als je de beelden wil verspreiden, moet je wel goed opletten. In Nederland geldt het portretrecht, waardoor je in sommige gevallen beelden niet mag verspreiden als iemand herkenbaar in beeld is gebracht.

En daarom moet je teksten altijd nalezen. ;-)

Grosjean spinde op hoge snelheid en raakte de bandenstapels met een impact van 17G nadat een losgekomen putdeksel zijn rechter achterband kapotsneed. Het onderdeel was losgekomen nadat Mercedes-coureur Valtteri Bottas er eerder overheen gereden was in de dertiende bocht van het circuit.

De Fransman, die ongedeerd bleef, riep op tot actie om te voorkomen dat dergelijke incidenten in de toekomst niet meer voor kunnen komen terwijl Steiner het onacceptabel noemde en vond dat het circuit niet aan de voorwaarden voldeed. De FIA constateerde dat een fout in het lasproces aanleiding was voor het incident waarna alle putdeksels op het circuit extra verstevigd moesten worden voor aanvang van de laatste training.

Hallo wereld.

“Hallo wereld.” daar begint WordPress al zolang als ik weet mee zodra je de installatie voltooid hebt. Dat is voor mij de reden om dat eerste bericht met die tekst te bewaren.

Welkom op mijn website.